fredag 10 maj 2013

Kaniner, getter och plantering

Vi i familjen hade en jätte mysig dag igår. Vi for till Åsby i Hallstahammar, handlade blommor, fikade och Ellie fick leka med djuren i deras minizoo. Hon var så försiktig och snäll när hon klappade kaninerna, speciellt kaninungarna. Vår lilla djurvän försökte helt själv lära sig vad getter äter. Hon provade att mata getabocken med både pinnar, torra löv, stenar och banan. Men han var lite nödbjuden och ville inte ha nått av det hon bjöd på. Dom var riktigt söta att se på. =)
sten??
2 sekunder senare drog hon med en annan familj...hon verkar inte bry sig ett dugg om var vi är än. Det gäller att vara med hon börjar bli snabb och jag vill gärna ha henne kvar.  =)
torra löv...det ser inte ens gott ut
banan någon??..eller som Ellie säger babba (det är dock mycket som är just babba, inte helt lätt att förstå)
Kaninen Piggelina

Vi käkade en sen lunch på balkongen i värmen. När Ellie sedan sov planterade vi ner dagens inköp i jorden. Det blev röda körsbärstomater och ekologisk basilika. Hoppas verkligen det blir lika bra som föregående år.

Färdig äten
Hon bjuder ju iaf...dock vill jag inte ha halväten macka
På kvällen satt vi på balkongen käkade sjukt god entrecot med majskolv och vitlökssmör. Ååååå så gott det var. Det ända som möjligtvis hade kunna vart bättre var om vi hade haft en grill.
Nästa år kanske!! =)


Idag blir det en sväng ner på stan med Helene och sen kanske en cykeltur om vädret tillåter. Sen är det ju HELG!

=)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar