måndag 30 december 2013

Vecka 36...det närmar sig

Idag har jag, Ellie och Sebbe vart hos barnmorskan och lyssnat på bebisen och kollat mina värden. Allt var bra även denna gång.
Det som var annorlunda var hjärtljuden på bebisen..de var mycket tätare med slag denna gång. Så kanske kanske bor det en flicka där inne iallafall. Åååå vad jag vill veta NU! 
Nya spjälsängen är bäddad och ikväll ska alla Ellies gamla bebiskläder packas upp igen. Så trots att det är 34 dagar kvar, så är hen välkommen redan nu! Det enda som fattas är en syskonvagn, men det löser sig nog.
Om 36 timmar(alltså efter nyår) får bebis komma ut precis när den vill. Vi är "nog"beredda!
Bebisen verkar också börja bli färdigbakad. Han/hon är fixerad, eller som barnmorskan sa "den" är fixerad, men jag kan kanske rucka lite lite, så läget blev ändå Ru.

Järnvärdet var 112 = Mycket bra..bättre än sist. =)
Blodtryck 120/60 = Bra
Blodsocker 6,3= Bra
Magen( Symfys-fundus mått) = 33 cm  Fortfarande precis mitten på kurvan.
Bebisens hjärtljud= 150 Alltså mycket högre än sist...(Ellie låg alltid runt 140-145)
Fosterläge= Ru (ruckbar)Efter besöket idag känns det så mycket verkligare att vår bebis snart är här. Till och med Ellie har kanske börjat fatta. Hon pussar och stryker på min magen , vet att vissa saker är bebisens, hon vet var bebisen bor och vart han/hon ska sova och övar på sina dockor hur man matar/ byter blöjor på bebis. Sött!

Men jag tror ändå vi kommer få problem med en avundsjuk liten storasyster när bebisen väl är här. Hoppas bara det går bra och att det inte blir för jobbigt för någon av oss. Det känns faktiskt lite taskigt mot Ellie ibland. Snart måste hon dela oss med en annan liten person. Jag hoppas och tror verkligen att hon kommer bli världsbäst som storasyster.

Nu ska vi slappa ner oss i soffan, för imorgon är det nyårsafton och då ska man vara vaken LÄNGE!!

Trevlig kväll på er alla!

=)1 kommentar:

  1. Ja det här är mycket spännande! Och så roligt att få ta del av. Ellie kommer inte att må dåligt av att få dela er med sitt syskon. Om det skulle kärva i början så är det snart glömt. Hur mycket minns man från man var två år? Puss å kram på er alla fyra och ett gott slut på det här gamla året. In med det nya! // mamma/svärmor/farmor Kristina

    SvaraRadera