tisdag 17 december 2013

Gravidvecka 34

Idag har jag vart hos barnmorskan och kollat mina  värden igen och lyssnat på bebisen såklart. 

Järnvärdet var 110 = Mycket bra...för att vara jag. 
Blodtryck 120/70 = Bra
Blodsocker 5,5 = ?
Magen( Symfys-fundus mått) = 31 cm  Precis mitten på kurvan, så det var bra.
Bebisens hjärtljud= 138-141 (Ellie låg alltid runt 140-145)
Fosterläge= H   Bebisen ligger med Huvudet nedåt alltså vid "utgången"

Jag mår bra och bebis mår bra. Fogarna är bättre (till och från) vilket är skönt. Men den hemska graviditets täppan är förskräcklig. Min bästa vän är nässprayen!!!

Bara 47 dagar kvar!! Det går fort.


Förövrigt har vi försökt få till lite julstämning här hemma. Vi har klätt granen och tagit fram nästan alla julsaker. Jag trodde Ellie skulle gå bananas på julgranskulorna, men hon har bara känt och klämt lite grann på dem. Så skönt! Nu väntar vi bara på tomten och snön.


Det känns som vi just nu kan dela in Ellie och dagen i tre delar.
Först Morgonmyset: Då är Ellie jätte go och glad. Lyssnar, pratar och verkligen tar in det vi pratar om eller gör. Jätte mysigt och kul.
Mitt på dagen: Hon leker som en tok både ensam och tillsammans med andra. Hon Lyssnar ibland och ibland inte. Ljudnivån är normal och det mesta är som det alltid har varit lite busigare bara.
Eftermiddag/Kväll: Allt eftersom dagen går och hon blir tröttare och tröttare ökar ljudnivån. Hon blir mer och mer "galen" och högljud. Alltså hon gör grejer som hon annars inte alls skulle göra, typ som att kasta sig handlöst ner från saker, hoppar i/på och runt allt medans hon ofta gormar. Vid denna tid lyssnar hon nästan inte alls, inte på mig iaf. Sebbe kan hon lyssna på ibland, speciellt när han säger till på skarpen. Hon är Speedy Gonzales ända fram tills hon hamnar i soffan och vällingen kommer fram då blir hon som ett ljus igen.
En tös som vill höras vid maten!
Nattningen går fortfarande strålande, som den alltid gjort. Vi lägger henne i sängen, pussas go`natt, ibland sjunger vi en sång och sedan går vi ut, stänger dörren och hon somnar nästan på stört. Sedan (om hon får) sover hon ända fram till 8.00 på morgonen. Sååå skönt.

Jag njuter nu, för jag vet att snart blir det ändring. Om inte före så när lillasyskonet kommer då blir det nog andra bullar av!

Sist men inte mist vill jag bara säga Tack till alla som var med vid begravningen av morfar och till dom som stötat och tröstat. Det var en jättefin tillställning. Många tårar först men det övergick till en glad tillställning med en massa fina minnen. Nu vilar han i frid.Nu ska jag ta och sova inför kvällens arbete!

Ha en bra dag!

=)

1 kommentar:

  1. Fint foto på Ellie vid granen!
    Att Ellie är trött på e m delar hon med många men det tar sig olika uttryck. En del blir ledsna eller griniga, en del speedade. Hon behöver förstås vila men det utgår jag från att hon gör. Sen är det aldrig fel att natta redan före 6 om de behöver det men ibland kan det vara svårt att hinna med allt! Jag tycker ni är jättebra föräldrar, ni sköter det så bra. Hon kan inte ha det bättre. Kram. / farmor

    SvaraRadera