fredag 14 februari 2014

Tilda Malou Mårtensson

För en vecka sedan kom hon, vår lilla Tilda. Närmare bestämt fredagen den 7 februari kl 09:51. Hon vägdes in på vikten 3350 gram och var 49 cm lång. En 10 poängare rakt igenom. =)

Förlossningen gick kalasbra. Fort och ont men bra! Första värken kom vid 02 tiden på natten. Då var det 10 min mellan värkarna. Sedan gick det hyfsat snabbt ner till 4 minuter mellan. Vid halv 6 (tror jag) kom farmor Kristina hit för att ta hand om Ellie. Ungefär vid 6 tiden var det 3 minuter mellan värkarna och då började vi göra oss klara för att åka in. Värkarna var helt klart hanterbara då. Hade mycket ondare hemma med Ellie.
Kom till BB vid halv 7 och var då öppen 4 cm. Vi fick ligga i förlossningsrum 7 och jag blev erbjuden lustgas direkt. Jag älskar lustgasen!! Värkarna fortsatte och de kändes helt hanterbart. Helt plötsligt mellan 2 värkar gick det från typ 0 till hundra på smärtskalan. Galet! Så jag fick en EDA. Klockan var då nånstans vid 9..har inte riktigt nån koll på det. Värkarna avtog nästan direkt efter att EDAn var satt, så alla sköterskor gick. Dom sa att nu skulle det ta ett tag och vi skulle bara vila och vänta. Men det tog det bara en liten liten stund innan jag skrek att nu kommer bebis. Sköterskorna trodde mig inte först, men visst kände jag rätt....det var bebis på g!! Åå fy fasiken va ont det gjorde..inte alls som med Ellie, där kände jag knappt nått alls, detta var galet. Den där EDAn kan inte ha hunnit tagit. Efter några för jäkliga krystvärkar kom hon i alla fall ut. ÅÅÅ vilken härlig känsla när trycket släpper och man hör bebisen skrika. Ren Lycka!!
Navelsträngen ska klippas av pappa Seb
Alldeles nyförlöst och förmodligen fortfarande hög på lustgas
Tilda blev den 274:e bebisen född 2014
Det obligatoriska efter förlossningsfikat!
Stolt pappa vid nålsättningen!systrarnas första möte. Ellie tyckte bebis var söt.

Efter förlossningen ville jag åka hem, men Tilda hade blodsockerfall så vi var tvungna att ligga kvar på BB.
Vi fick ett eget rum och pappa Seb fick också vara kvar, så det var rätt skönt ändå. Vi visst ju att Ellie hade det toppenbra hos farmor.
Det viktiga nu var att Tilda skulle få mat ...och hur lätt är det när mjölken inte runnit till än?!? BB personalen hetsar en att amma amma amma.. ÅÅ ja jag ammade och ammade. Det kom lite mjölk, men blodsockret var fortfarande dåligt.  Då lånade jag in en bröstpump och fick på så sätt igång produktionen. Helt sjukt känsla att sitta där med med en stor pumpmaskin och 2 trattar på brösten. Har aldrig känt mig som en kossa förut, men nu var det nära!! På söndagen var i alla fall allt ok och efter det obligatoriska läkarbesöket fick vi äntligen åka hem.
Syskonmys hemma i soffan!
 Nu har vi vart hemma en vecka och allt går riktigt bra. Ellie är mäkta stolt och vill hela tiden veta var Tilda är, tittar och pussar på henne och frågar efter henne så fort hon inte är i närheten. Jag hoppas verkligen det fortsätter så. Hon är en fantastisk storasyster vår lilla Ellie!

Snart kommer Bvc sköterskan hit och kollar läget. Ska bli intressant och se om lilla Tilda gått upp nått i vikt.

Ha en trevlig alla hjärtansdag!

=)2 kommentarer:

  1. Å så fina tjejer! Hjärtat sväller alldeles förfärligt mycket då man ser er alla, och dessutom på Alla hjärtans dag. Fina bilder. Jag är en MYCKET mallig farmor. Kram på er allesammans! // farmor Kristina

    SvaraRadera
  2. Härliga bilder och grattis igen till hela familjen. Hoppas få träffa henne snart :)
    Kram!

    SvaraRadera