måndag 2 juni 2014

Flyglarm

Idag tog jag syskonvagnen och gick på långpromenad till gammelmormor Ingrid. Ellie älskar långpromenader.  Vi tog en omväg längs svartån och Bellevue. Stannade och köpte glass längs vägen.  Ellie fick välja vilken glass hon ville...hon tog en Spirello isglass. Den var tydligen jättegod!

Hemma hos mormor lekte hon som en tok med allt. Hon var lite övertrött eftersom hon inte sov nått på vägen dit. Tokleken slutade såklart  i att hon ramlade in i en blomkruka och fick en blå-kind.
Tillslut fick jag henne i alla fall att somna i Ingrids säng.Väkte henne efter en timme, när maten var klar. Vi satte en nyvaken och hungrig Ellie till bords, ute på altanen. 2 min efter vi satt oss startade flyglarmet(det som tjuter första måndagen varje månad). Lådan som ljudet kommer ifrån sitter på huset bredvid mormors. Jag  hoppade till när tjuten började(helt oförberedd på sånt oljud), men det var inget mot vad stackars Ellie gjorde. Hon blev tokrädd!! Det var en sjuuuk hög ljudnivå, som nästan inte ens jag klarade av. Hon kastade sig i min famn och klamrade sig fast vid mig som aldrig förr. Höll för öronen och grät. Jag gick in med henne och försökte lugnt förklara vad det var som lät. Hon lugnade sig men ville bara sova igen. Det fick hon..jag gick ut igen, men efter 10 min hör jag henne skrika efter mig. Jag springer in och då sitter hon i sängen, håller för öronen och gråter igen...Grannen renoverar och har gått igång med slagborrmaskinen! Ellie är helt ifrån sig. Jag försöker återigen förklara vad det är som låter och säger att vi ska gå ut. Hon vill inte gå ut, pga ljudet där förut...men efter lite övertalning om att ljudet ute är slut följer hon med.  Vi sätter oss ute...då kommer en gräsklippsmaskin (ljudnivå HÖG) hon blir rädd igen! Hon har aldrig brytt sig om gräsklippare förut. Mer trösta och förklaring...och som det inte var nog där.  20 min senare åker en polisbil med siren påslagen förbi! Ellie blir igen helt förstörd och ville bara åka hem till sin pappa!! Stackars liten. Jag har aldrig sett henne så rädd/ förstörd. Försökte verkligen vara lugn och förklara vad alla ljud var, men det var inte lätt efter flyglarmsövningen. Hon höll för öronen hela eftermiddagen.  Men efter lite fika och mer lek verkade hon tillslut glömt bort allt oljud och var som vanligt igen(förutom blåtiran)! Tuff dag för henne blev det i alla fall!  Hoppas dagen inte lämnar några spår efter sig så hon blir rädd/orolig för ljud igen!!


I morgon blir det Pinglan premiär för Tilda!! Hoppas det är lika bra som när jag gick dit med Ellie!
:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar