onsdag 15 januari 2014

Vecka 38 och en liten bebis med mycket hår.

Idag är det 18 dagar kvar!

Igår var jag till min BM för en vanlig koll. Det enda som skulle kollas var blodtryck och bebis. Trycket på mig var bra. 75/120  OCH magmåtten var bra och bebisen är nu helt fixerad. Men när det kom till att lyssna på hjärtljuden blev BM lite fundersam. Hjärtljuden har ju legat runt ca 135 hela tiden(förutom förra gången då dem låg på lite över 150) nu var hjärtljuden mycket lägre och som lägst 113 slag i minuten.

BM tyckte att jag skulle åka upp till förlossningen för en extra koll för säkerhetsskull. Sagt och gjort så åkte jag och Seb upp till förlossningen. Väl där fick jag ligga i ett förlossningsrum och bebisens hjärtljud blev avlyssnat i 20 minuter. Det såg superbra ut sa Barnmorskan. Hjärtat pendlade mellan 112(i vila)- 160(vid rörelse) slag i minuten, vilket hon sa var jätte bra.
Det pendlar tydligen mer i hjärtfrekvens ju närmare förlossningen man kommer. Orolig ska man först bli om hjärtljuden ligger på samma nivå en längre period, vilket det absolut inte gjorde. Skönt.

Efter det fick vi även göra ett ultraljud för att kolla bebisen när vi ändå var där. Allt såg jättebra ut även där.
Det vi såg på ultraljudet och det doktorn också sa fick mig att le (och få en flashback av  Ellie). Hon sa nämligen -"Det är en liten bebis med mycket hår". Precis som Ellie!!  (Jag gick över 9 dagar med Ellie och hon vägde endast 2980 gram när hon kom ut).
Ellie för ca 2 år och 1,5 månad sedan
Nu längtar vi extra mycket efter vår lilla bebis, det blev ju som extra verkligt "igen" att hen snart är här.

Jag tyckte det var skönt att få komma upp till förlossningen nu, bara för att få se hur det såg ut igen. Lite som en mental förberedelse inför det som kommer.  Jag känner mig lugn igen! =)

Tänk att vår lilla kotte ska bli storasyster. Det är stort!

Nu ska jag försöka hinna färdigt mitt "lilla" projekt innan Ellie och mormor kommer hit! Projektet är att virka en bebisfilt till den nya familjemedlemmen. Jag tror det kommer bli bra, bara jag hinner.

Ha en bra dag!

=)

2 kommentarer:

  1. Ojojoj, dramatik medans jag jobbar som en tok med bokslut! Känns futtigt i sammanhanget... Så bra att ni fick komma upp och få Myran2 kollad (Ellie var min Myran tills hon blev min Ellie). Skönt att höra att du också mår bra Lina. Du ser pigg ut. Inte alls som många av oss sett ut veckorna innan förlossning. Mosiga och svullna. Inte roligt kan jag berätta. Sköt om er allihopa. Hälsa mormor Eva. Kram på er! // farmor/svärmor/mamma Kristina

    SvaraRadera
  2. Vad bra att det såg bra ut! Snart är lilla bebisen med mycket hår här :)

    SvaraRadera