tisdag 28 januari 2014

Gravid vecka 40 och tantvarning

Då var vi helt plötsligt inne i vecka 40! 5 dagar kvar till BF.
Men jag tror bebisen väntar minst en vecka till med att titta ut. Jag har inga känningar alls och det känns bara bra.
Jag har knappt märkt av nån vätska denna gång. Men Ellie svullnade jag upp som en galning sista veckorna. Gick till exempel från storlek 38 på skor till 41,5. Galet. Inga andra känningar, förutom lite sammandragningar, men dem har jag haft bra länge så det räknas inte.
Bebis kommer väl när den är klar..ingen brådska. Det är sjukt skönt att bara vara hemma och slappa. Lugnet före stormen kan jag tro!!!!  =)
I helgen var vi till badhuset med Ellie. Det var flera månader sen vi var där sist. Redan när vi körde in på parkeringen till Lögarängen skrek hon i baksätet..Bada bada bada!!!! 
ÅÅÅ oj vad hon tyckte det var kul. Jag som trodde hon skulle vara lite rädd, eftersom det var så längesedan vi var där, men inte då.
Hon ställde sig på kanten räknade till 3, slängde sig i bassängen....oavsett om vi tog emot eller inte. Å var vi för långsamma med att hjälpa henne, simmade hon helt enkelt själv till kanten och fortsatte sitt hoppande. Helt galen!!
Vi måste se till att gå dit oftare så kul som hon tyckte det var. Snart får jag plats i min baddräkt igen också. Var kanske inte den snyggaste synen med en alldeles för stor gravidmage i en vanlig baddräkt. Men det bjuder jag på!! =) 

I söndags fyllde faster Lovisa hela 16-år. Vi var såklart där och firade henne...fick både STOR räkmacka och jättegod tårta och trevligt sällskap. Mycket bra söndag alltså! 

Smarrigt med mjukchoklad....det har vart min längtan under hela graviditeten. 
Ellie tyckte att Lukas var väldigt intressant
Födelsedgasbarnet!!
Tantvarning!!!
Jag har under graviditeten haft ett litet mål. Att virka en filt till lilla bebisen. Jag har aldrig virkat förut, så jag vet inte alls var det kom ifrån!!
Men som sagt så började jag i somras virka på en beige/vit filt. Allt gick jättebra, tills garnet tog slut och det inte fanns i butik att köpa längre...mycket irriterande. Så jag var tvungen att specialbeställa dessa garnnystan. I väntan på att de skulle komma hem så började jag virka på en ny filt. Och gissa vad.....jo den blev klar igår!! 


Jag är mäkta imponerad av mig själv faktiskt. Den blev ju riktigt bra.
Vill jag sedan ha den större är det bara att fortsätta att utöka den, men just nu är jag nöjd! (och har kramp i fingrarna)
Nästa projekt blir att göra färdigt den från början "riktiga" filten/överkastet. Den tar dock mycket längre tid att göra den "stor". Men lite kul att ha ett långtidsprojekt att bygga på också. =)


 Nu ska jag ta mig ut i kylan och ner till biblioteket. Måste lämna tillbaka en massa namnböcker, som skulle vart inne redan förra veckan.
Inte blev jag nå klokare av dem heller...vi har fortfarande inget bra namn på bebisen.  Den kommer få heta "den" ett bra tag till tror jag!

Ha en bra dag!

=)

6 kommentarer:

 1. Anders Erik funkar alltid bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehehe. Ja du har nämnt det förut...vi funderar fortfarande!! =)

   Radera
 2. Fina filtar, duktigt gjort!

  Tänk att eran lilla bebis snart är här! Spännande!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anna!! Jag är rätt nöjd faktiskt..både att jag fick ihop nått och att jag hann. =)
   Ja jättespännande...snart är vi också 2 barnsföräldrar!! =)

   Radera
 3. Vi kan döpa dem till Den och Hen, lär bli mobbade av alla utom varandra men vad gör det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. hahahahah..låter som en plan. Olivia och Ellie kommer ju alltid att skydda dem!! =)

   Radera