torsdag 14 november 2013

Vecka 29, Farsdag och besökare.

80 dagar kvar till beräknad födelse av plutt nr 2 i familjen Mårtensson/Kuusela!!
Tiden går fort och jag hoppas jag/vi är förberedda när han/hon kommer.

Har i 1,5 dygn nu haft besvär med sammandragningar som inte ger sig. Dom försvinner inte fastän jag vilar och det är nästan precis hela tiden. Ringde förlossningen och frågade om råd igår. Fick frågan om jag ville komma upp och kolla, men jag tror på vila. Så nu har jag vilat ytterligare 1 natt + tagit alvedon på inrådan från förlossningskvinnan. Känner fortfarande av sammandragningar, men dock inte lika mycket som igår. Obehaget från igår är också  mindre, men avtar det inte mer åker vi upp och kollar för säkerhetsskull. Vill ju inte att vår bebis tittar ut riktigt än..några veckor till får den allt vänta.
Nu börjar magen bli STOR
I helgen var det ju som alla vet Farsdag. Det firade vi med frukost och paketöppning i sängen. Ellie hade inhandlat en tröja till sig själv, som pappa Seb kommer bli glad av att se när hon har den på sig..eftersom det är en Liverpool tröja. Nu kan dom "supportra" tillsammans!! Hon hade också inhandlat och slagit in 2 par strumpor till  sin älskade pappa.
Till en liten  Liverpool Supporter som älskar sin pappa
Nått som pappan kan ha på sig!!
Sebbe blev glad och det blev även Ellie. Vi firade resten av dagen med att göra det Sebbe gillar bäst. Att bara dega här hemma, äta gott och mysa!

Vi hade mellan lörd-söndag en nattgäst i form av Sebbes lillasyster Lovisa. En av Ellies absoluta favoriter!!
Så det var en liten flicka som blev extra glad av att först få mysa med pappa i sängen och sedan med faster i soffan.
MorgonMys med faster
Ellie fullkomligt älskar Lovisa och det är få hon blir så glad av att se som sin faster!! Hon härmar och spanar in henne hela tiden.
Lovisa har en ängels tålamod och kan underhålla, sjunga och leka med Ellie i timmar utan att ens verka tröttna det minsta...till Ellies STORA förtjusning. Hon har bra tur vår lilla Ellie!!
Lovisa och Ellie  kollar på  spännande musikvideos

Vi hade även besök av Ellie söta kusin Filip och min bror Jonas. Ellie var inte riktigt lika svartsjuk denna gång utan mest förtjust, ville hålla handen och vara med och hjälpa till hela tiden. Hon gillar verkligen Filip och han verkar mycket intresserad av STORA kusinen Ellie.


Den senaste tiden har vi försökt involvera Ellie lite mer i matlagningen. Vi har bland annat rullat köttbullar och bakat en massa olika kakor. Hon gillar verkligen att få vara med och laga mat. Dock ska ju ALLT provsmakas innan man gör nått annat överhuvudtaget! Inte alltid så bra/gott. =)
rå köttfärs..kanske inte det bästa/ godaste att prova
mycket marmelad ska det tydligen vara på kakorna
 Vi fortsätter att öva på kökskunskaperna. Hon kanske blir nästa mästerkock. Vem vet??

Nu är det dags för mer vila för mig.
Ha en bra dag.

=)
2 kommentarer:

  1. Härliga bilder. Tänk att Ellie redan köper presenter till sin pappa! Och bakar o lagar mat! Hon är så begåvad. Och vad stor Filip har blivit! Han ser så rar ut där han ligger och tittar på sin stora kusin.

    Var rädd om dig Lina. Önskar dig vila och sån´t som berikar och ger lugn till kropp och knopp! Jobba inte för mycket. Kram. // svärmor Kristina

    SvaraRadera